Субота
18.05.2024
21:10
Пошук
Годинник
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
  • Зеленецька ЗОШ
  • Управління освіти Кельменецької РДА
  • Департамент освіти молоді та спорту Чернівецької ОДА
  • ІППОЧО
  • Міністерство освіти та науки України
  • Український центр оцінювання якості освіти
  • Завдання та відповіді на тести ЗНО
  • Методичний портал
  • Все для вчителя математики
  • Наше опитування
    Оцініть мій сайт
    Всього відповідей: 12
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Соц. мережі
    Вхід на сайт
    Все для вчителя інформатики
    Головна » 2016 » Жовтень » 30 » Підсумки ІІ етапу обласного конкурсу “Байт” на кращу комп'ютерну програму серед учнів ЗНЗ і ПНЗ
    13:22
    Підсумки ІІ етапу обласного конкурсу “Байт” на кращу комп'ютерну програму серед учнів ЗНЗ і ПНЗ

    Відповідно до плану роботи Департаменту освіти і науки на 2016 рік, на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді 27 жовтня 2016 року проведено ІІ етап обласного конкурсу "Байт” на кращу комп’ютерну програму серед учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів віком до 14 років.

    Методистами обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді були підготовлені інформаційно-методичні та роздаткові матеріали для учасників конкурсу, розроблені критерії для оцінювання, як домашніх так і конкурсних завдань.

    В фінальному турі Конкурсу "Байт” взяли участь 49 вихованців гуртків інформаційних технологій обласного та міського центрів науково-технічної творчості учнівської молоді, клубу юних техніків "Кварц”, збірна команда м. Чернівців (ЗОШ №6, №19, №24, №33, №41 гімн.№2, №5), команди з усіх районів області, які були переможцями районних етапів конкурсу.

    В рамках конкурсу відбулися змагання в секціях:

    - ігрові програми - створення анімації з використанням графічних можливостей мови програмування Pascal. Учасники повинні були відтворити графічного зображення за зразком (роботів-листонош).

    графічний редактор Paint - відтворення запропонованого графічного малюнку і розфарбування його на власний розсуд;

    - навчально-демонстраційні програми - створення презентації на тему "Щоб на дорозі не трапилося біди, будь обережним ти завжди!.

    Відповідно до Положення, кожний учасник конкурсу представив домашню роботу в тій секції, в якій працював на конкурсі, а саме:

    програмування Pascal - створення анімації з використанням графічних можливостей мови на тему довільні ігрові програми;

    графічний редактор (Paint) – серія з 5 (п’яти) малюнків на тему " Яким я уявляю комп’ютер майбутнього;

    навчально-демонстраційні програми (PowerPoint) творчий проект на тему "Україна – це Я! ” (моє місце в Україні, моя участь в житті країни та вклад у її розвиток, особистий погляд на Україну; Буковинський край – частина єдиної України; культура, традиції, видатні особистості України, Буковини тощо.

    Святковий настрій заходу задав скрипаль, учень 7-Б класу гімназії №2 м.Чернівців Война Нікіта, лауреат міського музичного конкурсу. Він виконав п’єсу "Gemberlay Cross” та концерт "Верховина”

    Переможці конкурсу визначалися за сумою балів домашнього та конкурсного завдань, перевага надавалась роботі виконаній під час конкурсу.

    При виконанні конкурсних завдань учасники продемонстрували високий рівень теоретичних знань з основ інформаційних технологій, алгоритмічного мислення, володіння мовою програмування, а також естетичний смак, знання кольорової палітри та художню майстерність.

    Виконання домашніх завдань передбачало спочатку проведення пошукової роботи в мережі Інтернет, а потім, з отриманого інформаційного матеріалу, створення презентацій відповідно до своїх смаків, знань та теоретичних навичок про Power Point.

    За підсумками роботи журі переможцями визначені та нагороджені Грамотами Департаменту освіти і науки відповідних ступенів. Найкращі з них

    - в секції "Програмування”

    Брозинський Олег, учень Чернівецький міський ліцей №1 математичного та економічного профілів. Керівник гуртка Косован В.М.;

    в секції "Графічний редактор Paint ”:

    – Ляшкевич Лілія, учениця Чернівецької гімназії №5. Керівник гуртка Федір Л.М.;

    в секції "Навчально-демонстраційні програми Power Point ”:

    – Мельник Ганна, учениця Шишківської ЗОШ Сокирянського району. Керівник гуртка Томаш О.М.

    Учасники конкурсу також нагороджені Грамотами Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відповідних ступенів. Найкращими з них були:

    - в секції "Програмування”

    Вакарчук Дмитро, вихованець Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, учень гімназії №2 м. Чернівців. Керівник гуртка Спориніна Т.Т.;

    в секції "Графічний редактор Paint ”:

    – Зазубик Ірина, вихованка Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, учениця гімназії №2 м.Чернівців. Керівник гуртка Спориніна Т.Т.;

    в секції "Навчально-демонстраційні програми Power Point ”:

    – Рибчинський Назар, вихованець Кельменецького дитячо-юнацького центру, учня Кельменецького ліцею. Керівник гуртка Гарабажій М.В.

     

    Учасники конкурсу відвідали в обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді Музей популярної науки і техніки Вони побачили макети космічних крейсерів, базу марсіанського поселення, фантастичний телепорт для переміщення у просторі та часі, геліостанцію, на якій сонячна енергія перетворюється в електричну. Тут діти не тільки побачили, а й самостійно, за допомогою простих наочних дослідів, відчули дію елементарних законів фізики: пружний удар, обертальний рух, рух тіла в повітрі, підіймальну сила крила, принцип роботи гіроскопу, маятник Максвелла, електрорушійну силу, важелі та інші.

     

    Любов Рибалка – завметодвідділом Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Переглядів: 287 | Додав: mat | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar